De bedste gratis links i 2020

1. december 2019
Links
Forfatter på bloggen Christian Cortsen
Af Christian Cortsen
Jeg er grafisk designer og webdesigner, indehaver af det grafiske bureau Vektropol og forfatter her på bloggen.
Opret forbindelse med mig på LinkedIn

Links og linkbuilding har stor betydning for din SEO og din online marketing. Faktisk er det i dag den faktor der har størst betydning, da det giver Google en stor indikator for hvor “populær” din hjemmeside er, og hvor mange der derfor linker til den.

Google ser et link til din hjemmeside som en anbefaling, og jo flere “anbefalinger” du har, desto mere mener Google at du skal fremhæves (= bedre rankings).

Jeg har gjort mig umage for at sammensætte nedenstående liste med gratis links, og i skrivende stund virker de alle, men af erfaring ved jeg at muligheder enten forsvinder med tiden, eller at sider skifter politik fra dofollow til nofollow, eller fra gratis til betalt.

Oplever du at nogle af nedenstående gratis links ikke virker, eller synes du der mangler nogen, så send mig endelig en mail.

 

Her er dine gratis links

MyNewsDesk

Platform til at udgive pressemeddelelser.
Gratis testperiode på 10 dage, hvor du sagtens kan nå at skrive 2-3 gode (og lange) indlæg. Indlæggene/artiklerne bliver der efter testperiodens udløb.
Gå til MyNewsDesk ⇢

 

De Gule Sider

Den giver lidt sig selv, og som oftest er man automatisk registreret, men tjek om de også har registret din hjemmeside.
Gå til De Gule Sider ⇢

 

Amino

Hvis du ikke allerede har oprettet dig på Amino (iværksætterforum), så skynd dig at gør det. Her kan du både skrive en længere profil, indlæg og svar i forum, byde på opgaver m.v.
Gå til Amino ⇢

 

Kommuner

Ikke et direkte link, men flere kommuner har en database over de virksomheder der opererer i kommunen. I min kommune (Lejre) får man endvidere mulighed for at skrive en lang profiltekst, og et kommunalt link, er et rigtig godt link.

 

Reklamebeskyttelse

Reklamebeskyttelse er en mærkningsordning. Dem kommer der efterhånden flere og flere af, og det kræver at du indsætter deres mærke på din hjemmeside, linker til dem, og så linker de tilbage.
Gå til Reklamebeskyttelse ⇢

 

Hestenettet

Ja, du læste rigtigt… heste-nettet! Det virker måske lidt spøjst at høste links på heste-nettet, med mindre man er i hestebranchen, men de har en fagbog hvor man kan oprette sig, og værdien er ok.
Gå til Hestenettet ⇢

 

Linkcentralen

Et linkkatalog der giver en fornuftig værdi.
Gå til Linkcentralen ⇢

 

Hotfrog

Endnu et linkkatalog der har eksisteret i mange år, og som giver en relativ god værdi.
Gå til Hotfrog ⇢

 

Yelp

Et internationalt katalog over virksomheder med et godt ratingsystem. Mest brugt af restaurations- og servicevirksomheder, men alle virksomheder kan få en profil her.
Gå til Yelp ⇢

 

Send pressemeddelelse

Linktitlen giver næsten sig selv. En dansk platform hvor danske virksomheder kan udgive pressemeddelelser.
Gå til Send pressemeddelelse ⇢

 

Gratis.dk

Ældre hjemmeside/linkkatalog, hvor du skal give noget væk gratis for at blive optaget. Det kan for eksempel være en kort artikel, hvor du reklamerer for din vare og tilbyder gratis fragt.
Gå til Gratis.dk ⇢

 

Dansk Iværksætter Forening

Udgivet af Dansk Iværksætter Forening. En portal hvor du kan oprette din profil og skrive indlæg til deres blog.
Gå til DIF ⇢

 

Gust

En amerikansk side der hjælper start-ups – bl.a. med at finde investorer m.v. Opret en profil og skriv lidt om din virksomhed. Linket giver ret god værdi.
Gå til Gust ⇢

 

Digitaliser

Et forum for debat om offentlig digitalisering.
Gå til Digitaliser ⇢

 

Miljøvenlig pakning

Få tilmeldt din virksomhed ved at udfylde en formular, og indsæt deres badge på din hjemmeside (inkl. et link til ordningen).
Gå til Miljøvenlig pakning

 

Open Hours

En side der viser åbningstider for butikker og virksomheder.
Gå til Open Hours ⇢

 

Flere muligheder for gratis links

De ovenstående gratis links passer til stort set alle brancher, men jeg har udeladt alle de branche-specifikke, og dem er der mange af.

Hvis du er tandlæge og medlem af tandlægeforeningen, er det for eksempel muligt at komme på deres medlemsliste. Hvis du er i den kreative branche ligesom undertegnede, så kan du få links fra Behance, Dribbble og mange andre. Så undersøg hvad der er af oversigter, foreninger, lister m.v. indenfor din branche, og scor de nemme links.

Læs dette før du går igang!

Du ved det sikkert allerede, men for en god ordens skyld, vil jeg lige nævne det alligevel. Det er MEGET vigtigt at du ikke bare laver alle ovenstående links på samme dag – eller for den sags skyld, indenfor samme uge…. eller indenfor samme måned. Ca. 2 links vil være det mest fornuftige.

Google vil finde mange nye links på samme tid meget unaturligt, og du vil derfor opleve at det vil have den modsatte effekt end det du håbede på, og det kan skade din søgemaskineoptimering. Tag lidt ad gangen og fordel det ud over en måned eller to.