Vektropol logo
  • Services
    • Webdesign
    • Logodesign
    • Grafisk design
    • Visuel identitet
    • Designmanual
  • Cases
  • Om
    • Om Vektropol
    • Privatlivspolitik
    • Kontakt
  • Blog
Kontakt mig
Vektropol logo

Program til at lave logoer

21. december 2021
Forfatter på bloggen Christian Cortsen
Af Christian Cortsen
Indehaver af Vektropol og forfatter på bloggen.
Opret forbindelse med mig på LinkedIn

Vil du selv lave dit eget logo, og har du spekuleret over hvilket program grafiske designere bruger?

I denne guide finder du de bedste programmer, til at lave dit eget logo. Men husk – programmet laver ikke logoet for dig. Uden viden, tålmodighed og gode idéer, vil de penge man bruger på et program, hurtigt blive afløst af irritation.

Du skal bruge et vektorbaseret program

Det første du skal vide er, at du skal bruge vektorbaseret program/designsoftware.

Nogle tror de kan komme i mål med et program som Adobe Photoshop, og selvom Photoshop kan meget, så kan du ikke arbejde med vektorbaserede filer i det, og derfor kan du strege det fra listen med det samme.

Når man arbejder design af logoer og andet grafik såsom illustrationer m.v., så skal der arbejdes med vektorfiler.

Jeg vil gå udenom den lange snak om hvad vektorfiler helt præcist er, men i stedet holde mig til den korte. Vektorfiler er filer der kan skaleres i det uendelige – uden tab af kvalitet og dermed undgår man pixelering. Det betyder, at når du har designet det fine logo i et vektorbaseret program, så vil det stå knivskarpt på alt fra kuglepennen til den store billboard-reklame på Kongens Nytorv.

1. Adobe Illustrator

Adobe Illustrator er det markedsledende program, når vi snakker design med vektorfiler.

Hvis du har planer om gøre karriere indenfor grafisk design, eller hvis du bare vil gå all-in på hobbybaseret illustration, så er Adobe Illustrator vejen at gå.

Der er ikke det, der ikke kan lade sig gøre med Illustrator, og programmet har nogle tricks i ærmet som konkurrenterne ikke har – blandt andet den populære feature Shape Builder Tool.

Se for eksempel videoen her:

 

Alt er naturligvis ikke fryd og gammen, for bagsiden af medaljen er prisen.

For nogle år tilbage, stoppede Adobe med at tilbyde at man kunne købe programmet. I stedet er det i dag – ligesom så meget andet, på abonnement.

I skrivende stund, vil Adobe Illustrator koste dig kr. 186,25 inklusiv moms pr. måned – hvis du vil binde dig for et år. Hvis du vil kunne opsige fra måned til måned, så ligger prisen på kr. 275,- pr. måned inklusiv moms.

Da Adobe startede med denne prismodel, vakte det en del irritation og vrede hos brugerne, men omvendt er man sikret et konstant opdateret program.

2. Affinity Designer

Affinity Designer er et andet program, som også er særdeles velegnet til at lave logoer med.

Programmet har naturligvis også nogle features, som gør det unikt – og på nogle områder lidt bedre end Illustrator.

Blandt andet synes jeg deres grid-funktion er bedre end Illustrators, og i Affinity Designer har man desuden mulighed for at zoome ind x 1.000.000%. Det er en del mere end Illustrator magter, men i hverdagen er det dog en feature, som kun de færreste har brug for.

Prismæssigt har Affinity Designer også en fordel. Det kan i skrivende stund erhverves til kr. 479,- uden abonnement.

3. CorelDRAW

Corel Corporations CorelDRAW er endnu et program, der kan bruges til at lave logoer med. Programmet er et af de ældste vektorbaseret programmer der findes, og selvom har Adobe i dag har overtaget det meste af markedet, er der en del der stadig sværger til CorelDRAW.

Nogle mener, at programmet er det letteste at lære at bruge, og også her er der features, der gør programmet unikt i forhold til konkurrenterne.

På 3D-siden (hvis man har behov for det), er programmet lidt mere intuitivt, og der hvor CorelDRAW i særdeleshed gør sig bemærket, er deres Corel Font Manager. Her kan man bruge en network storage feature, der gør at man ikke behøver at installere skrifttyper, og endvidere får man direkte adgang til mere end 1.000 Google skrifttyper.

Og så er der prisen. Man kan enten vælge at købe programmet for kr. 5.600,- eller via abonnement til kr. 233,- pr. måned (med binding i et år).

4. Gravit Designer Pro

Det sidste program jeg vil nævne, er Gravit Designer Pro. Det er langt fra lige så kendt som de 3 førnævnte, men til gengæld er det billigt.

På trods af den billige pris, vil du ikke få udfordringer med at lave logoer i programmet. Ligesom de andre programmer, er dette et fuldt funktionsdygtigt vektorbaseret program. Det betyder at du i bund og grund, kan lave det samme som i de andre programmer, men der er til gengæld langt fra lige så mange smarte features, som hos konkurrenterne.

Prisen ligger på ca. kr. 660,- uden abonnement, men ofte er programmet på udsalg med 50% besparelse.

Hvilket program skal du vælge til at lave logoer i?

Jeg er nok farvet i min holdning. Jeg har brugt Adobes programmer de sidste 20 år, og derfor er jeg mere end hjemmevant i dem.

Selvom nogle af de øvrige programmer rummer masser af muligheder for at designe logoer, så vil Adobe Illustrator indtage 1. pladsen for mig.

De andre programmer rummer også smarte muligheder, men Illustrator er det som stort set alle designere bruger, og det giver nogle klare fordele hvis man skal dele filer med andre, og der er endvidere et hav af gode tutorials på YouTube, hvor man kan lære mere om brugen af Illustrator.

Har du brug for en professionel logodesigner?

At designe et professionelt logo, er langt fra lige så enkelt som det ser ud til. Det kræver mange års erfaring, at lave noget der rammer målgruppen, og det kræver indgående kendskab til typografi, form, figurer, farver og meget andet.

Hvis du i stedet for at gøre det selv, overvejer at hyre en professionel logodesigner, så kig nærmere lige her.

Del dette indlæg

Featured image for “Brug WebP i dit webdesign”

Brug WebP i dit webdesign

Er du webdesigner, webmaster eller marketingmedarbejder i en virksomhed, så er du med stor sandsynlighed vant til at arbejde med…

Christian Cortsen

Featured image for “WordPress Theme – det bedste tema til din hjemmeside”

WordPress Theme – det bedste tema til din hjemmeside

Der findes et hav af WordPress themes at vælge imellem, når man står overfor at skulle designe en hjemmeside. I…

Christian Cortsen

Featured image for “Danske logoer”

Danske logoer

Vores lille land rummer en del store virksomheder, og her i dette indlæg kigger jeg lidt nærmere på nogle af…

Christian Cortsen

Se flere indlæg
Gå til forsiden
Vektropol horisontalt logo hvid
(+45) 25 34 27 72
info@vektropol.dk
Vektropol vertikalt logo hvidt
Vektropol er et grafisk bureau beliggende midt på Sjælland. Et bureau der tilbyder grafisk design til virksomheder der er bevidste om deres visuelle fremtoning.
Ydelser

• Logodesign
• Webdesign
• Grafisk design
• Visuel identitet
• Designmanual

Info

• Cases
• Om Vektropol

• Blog
• Privatlivspolitik

Kontakt

Vektropol
Merianhaven 8
4330 Hvalsø

(+45) 25 34 27 72
info@vektropol.dk

© 2023 Vektropol

Google anmeldelser
CVR 31391237
Google anmeldelser

Copyright 2022 | Vektropol

CVR 31391237
Menuen

  • Services
    • Logodesign
    • Webdesign
    • Visuel identitet
    • Designmanual
    • Grafisk design
  • Om
    • Om Vektropol
    • Services
    • Privatlivspolitik
  • Cases
  • Blog
  • Kontakt
Administrer samtykke til cookies
Må jeg servere lækre cookies for dig?
Jeg bruger dem til at optimere din oplevelse, og for at målrette markedsføring.
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Indstillinger
{title} {title} {title}