WordPress Theme – det bedste tema til din hjemmeside

2. marts 2022
Wordpress
Forfatter på bloggen Christian Cortsen
Af Christian Cortsen
Jeg er grafisk designer og webdesigner, indehaver af det grafiske bureau Vektropol og forfatter her på bloggen.
Opret forbindelse med mig på LinkedIn

Der findes et hav af WordPress themes at vælge imellem, når man står overfor at skulle designe en hjemmeside. I dette indlæg vil jeg fortælle dig hvad jeg bruger her hos Vektropol, og hvorfor det er det bedste på markedet.

Det bedste WordPress theme… er ikke et theme.

Læste du rigtigt? Ja det gjorde du, for det bedste WordPress theme eller rettere sagt tema… eller skabelon, er nemlig ikke en decideret skabelon. Men rolig nu – du er ikke blevet snydt af en overskrift og lokket i en fælde, for læser du videre, så får du lige om lidt det bedste af det bedste.

Divi, Avada og alle de andre themes…

Jeg har lavet hjemmesider i mere end 15 år, og foruden at kode selv, har jeg også været igennem de fleste populære WordPress themes. Jeg har flere gange forsøgt at blive tilfreds med det ret så populære Divi, med Avada, med Salient, Enfold og mange andre af de bedst sælgende themes.

Jeg blev aldrig tilfreds. Det var altid tæt på, men det kom aldrig helt i mål for mig. Der var enten for få muligheder, det var ikke intuitivt at arbejde med, eller der var løsninger, som bare ikke var fede.

Themeco og Pro blev redningen.

Bedst som jeg for 5-6 år siden var tæt på at droppe WordPress themes, og hoppe tilbage til at kode alt selv, stødte jeg pludselig på et dengang relativt nyt firma ved navn Themeco, og de havde lavet – ikke et decideret theme, men en såkaldt page builder med navnet Pro.

Med andre page builders er man mere eller mindre afhængig af det theme man installererer i WordPress, men det er ikke tilfældet med Pro.

Pro er ikke bare en page builder, men nærmere en “skal” man lægger henover WordPress’ CMS, og mulighederne er nærmest uendelige. Man kan lave alt – og lige nøjagtig det man ønsker med Pro. De eneste begrænsninger vil være ens egen formåen.

Themeco Pro

Fordelene ved Pro.

Det bliver svært at nævne alt, for som sagt kan Pro stort set alt. Det er i dag den eneste WordPress-løsning som jeg bruger, når jeg laver webdesign for mine kunder, og hvis mine kunder ønsker andet, siger jeg pænt nej tak.

De største fordele ved Pro, får du lige her:

 • What you see is what you get
  Du arbejder direkte på landingssiden, og kan se ændringerne mens du arbejder. Du behøver således ikke have 2 separate vinduer åbne. Og du kan opsætte sektioner, rækker, kolonner m.v. direkte som du ønsker det – uden begrænsninger.


 • Drag and drop
  Pro indeholder et stort bibliotek af elementer som kan indsættes direkte (se billede længere nede).


 • Header/footer builder
  Pro indeholder også header og footer builder, hvor du kan lave din menu/navigation m.v. fuldstændig som du vil, og også her kan elementer sættes ind. Og du kan have forskellige headers og footers alt efter ønske, på forskellige type sider, efter skærmbredde m.v.


 • Nem styring af farver og skrifttyper
  I Pro kan du nemt styre tilpasning af farver, så hvis du et stykke tid har valgt at dine knapper skal være grønne, kan du nemt skifte farven til blå med ét klik, og herefter er det rettet på hele din hjemmeside. Samme model gælder også med skrifttyper.


 • Layout builder
  Pro indeholder også en layout builder, hvor du kan designe hvordan dine blogindlæg og portfolie skal se ud.


 • Globale elementer
  Hvis du eksempelvis har den samme faktaboks, call-to-action element m.v. på mange sider, så kan du oprette det som et globalt element, så du kun skal lave fremtidige rettelser ét sted, fremfor at rette det på mange sider.


 • Justering af alt…!
  Du kan i Pro justere og mikrojustere alt – som i… ALT! Som et eksempel kan du designe dine knapper fuldstændig som du ønsker – uden nogen form for begrænsninger, og det samme er gældende ved alle øvrige elementer som tekst, overskrifter m.v.


 • Styring af responsivt design
  Du bestemmer selv hvordan din hjemmeside skal se ud – ud fra diverse skærmstørrelser. Du kan justere skrifttyper op og ned alt efter skærmbredde, du kan styre hvordan dine kolonner skal opføre sig m.v.


 • Skabeloner
  Det er nemt at lave skabeloner der kan bruges på hjemmesiden. Både hele sider, men også sektioner m.v.

Themeco Pro Elements
(Oversigt over nogle af Pro’s indbyggede elementer)

And the list goes on…

Ovenstående punktliste er bare et lille udsnit, af Pro’s fordele.

Listen er meget længere, og 2 af de største fordele er blandt andet at;

1) Stort set alt er indbygget i Pro, så du kan nøjes med et minimum af plugins, og;
2) Pro er super optimeret til SEO og hastighed.

Måske har jeg dog glemt den vigtigste fordel – nemlig at Themeco konstant udvikler Pro, og man bliver ofte positivt overrasket.

Stejl indlæringskurve.

Men er der så ikke nogen ulemper ved Pro? Jo, indlæringskurven er stejl og da mulighederne er så mange, kan man nemt blive overvældet.

Men… vil man have det bedste af det bedste, og er meget kræsen omkring sit design på sit website, så er den tid det tager at lære Pro at kende, godt givet ud.

Læs mere om det bedste WordPress theme.

Måske er det noget for dig, måske er det ikke – men snyd ikke dig selv for at kigge nærmere på Themeco og Pro lige her.

Afslutningsvis vil jeg lige sige, at jeg på ingen måde er sponsoret eller bliver betalt af Themeco for dette indlæg. Ovenstående er udelukkende ud fra min egen mening og erfaring.